Göra något åt oro

Kan du göra något åt det nu?

I ett samtal för några dagar sedan dök den här kraftfulla meningen upp. Kan du göra något åt det nu? Som en påminnelse att det inte gör någon nytta att fundera och oroa sig för något man ändå inte kan göra något åt i det ögonblicket. För visst är det så att vi tenderar att oroa oss för saker som vi behöver komma ihåg, som är viktiga för oss, eller som utmanar oss. Och visst är det så att de här orostankarna ofta kommer vid tidpunkter när vi inte kan göra något åt det. Mitt i natten, eller när vi är någon helt annanstans, eller när det inte finns möjlighet att ta tag i det.

För att reducera stresskänslor och t.ex. kunna somna om i hjälper det att ställa sig frågan om det är något du kan göra just nu. Om det inte är det, så vägra tänka på det som oroar dig. Gör det som krävs för att komma på andra tankar. Kliv upp ur sängen. Läs en sida i en bok, drick ett glas vatten eller ta en promenad om så bara i rummet. Du kan också skriva ner din oro på ett papper. Gör sedan ett medvetet val att tänka på andra saker. När du medvetet väljer att vilja somna om, tänk t.ex. på hur din drömdag skulle se ut. Eller visualisera dig själv på en solsemester eller skidresa. Tänk dig att du går uppför ett berg och kommer fram till en vacker utsiktsplats. Du väljer dina tankar!

Prioritera ditt mående

När du sedan har möjlighet att göra något åt det som oroar dig så ta tag i det så snart som möjligt. Låt inte saker bli surdegar som dyker upp i vargtimmen eller som en vag oroskänsla i magen. Ta hjälp att prioritera om det känns övermäktigt. Ta hjälp att hitta en lösning om du inte kan själv. Prioritera ditt mående och ta ansvar för att lösa det som påverkar dig, din sömn och din hälsa negativt.

Är du nyfiken på hur du kan styra ditt sätt att tänka och förhålla dig till utmaningar? Det finns mer tips och tankar här. Och om du vill göra fler djupgående förändringar är du varmt välkommen att maila oss på contact@jalisdevelopment.com. Vi ordnar gärna ett coachingupplägg som passar dig och dina behov!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *