Ledarutveckling

Coaching är ett viktigt verktyg för ledarutveckling. Oavsett om du är VD, chef för en stor avdelning eller ledare för en liten grupp kollegor är det viktigt att du känner dig trygg i din roll. Du behöver inte vara expert på allt, men du behöver kunna göra medvetna val i din ledarstil. Olika situationer kräver olika former av kommunikation och ledarskap. Vissa sätt kommer att kännas naturliga, andra kommer att vara en utmaning. Så länge du medvetet väljer hur du leder och kommunicerar kommer du att ge ett autentiskt och trovärdigt intryck. Det leder till en tydlighet gentemot dina medarbetare och kollegor som skapar förtroende och tillit.

Eftersom ledarskapet i praktiken oftast är en del av en operativ roll är det lätt hänt att den strategiska målsättningen förblir just bara en målsättning. Coaching hjälper dig att intuitivt välja rätt i kritiska situationer och att arbeta målinriktat under lugnare perioder.

Teori och praktik

Ledarcoaching fokuserar på de verktyg som du som chef och ledare behöver och de utmaningar du ser framför dig. Tillsammans sätter vi mål för de delar som är viktiga för dig och din utveckling. Du får en inre säkerhet i hur du vill leda, utforskar din potential och arbetar med dina starka sidor. Vi arbetar med olika sätt att delegera, att sätta gränser och ge och ta emot feedback. Vi utforskar dina triggers, går igenom strategier vid motsättningar och konflikthantering.

För de allra flesta följer prestationsångest och självtvivel med i ”karriärspaketet”. Det är helt naturligt och kan vara en viktig drivkraft, som bland annat ger skärpa och motivation. Ibland går det dock till överdrift och blir till en bromskloss eller konflikthärd. Därför ingår vid behov också strategier att hantera eventuell ångest i coachingen.

Genomgående under coachingen kommer du få tillgång till dokumentation, övningar och uppföljning.

Sparring

Ibland behöver man någon som vågar utmana. Som en sorts djävulens advokat. Hur vet du det? Vad gör du som är bättre än andra? Vem behöver det du kan bäst? Vad vill du lämna efter dig? Hur kan du göra det här ännu bättre? Är det verkligen omöjligt? Coaching ger dig precis det, utifrån en varm och välvillig plats. Med målet att lyft upp och motivera.

Det må låta underligt, men ibland behöver man höra vad man själv säger. Att få svåra frågor, ibland ställda flera gånger. Att hitta svar genom att någon lyssnar odelat på det du säger, så att du kan lyssna på det du inte visste att du hade inom dig.

Coaching ger dig tillgång till ett bollplank som alltid är 100% närvarande, alltid utmanande, alltid empatiskt, alltid på din sida.

Hållbar livskvalitet

Utöver de teoretiska och praktiska färdigheter som behövs som ledare, är det allra viktigaste att yrkeslivet är hållbart. Dels för att du som ledare har en viktig funktion som förebild för dina medarbetares work life balance. Dels för att du bara kan prestera långsiktigt om du faktisk samtidigt mår bra. Därför är kanske den viktigaste delen av coachingen det utrymme du får för din inre utveckling.

Vilka värderingar är grundläggande för dig? Vilka stöttande system har du? Hur ser dina inre motsättningar ut? Hur är du när du är som bäst och vad behöver du för att vara där, i din potential? Vad har du för andra åtaganden, hur hämtar du energi? Även under stark press kan du känna dig fri. Oavsett vad som krävs av dig är livet glädjefyllt och enkelt när du hittar din väg.

Redo för coaching för professionell ledarutveckling?

Maila contact@jalisdevelopment.com för att boka ett första förutsättningslöst möte och prata igenom vilket upplägg som skulle passa just dig, din tid och budget.