Rätt omgivning

Är du en petunia i ett badrum?

Funderar du på vad rätt omgivning har för betydelse för ditt sätt att leva? Har du hittat den plats där du mår som bäst? Låt mig ge ett exempel på hur viktigt det är att vara i rätt sammanhang:

En plats i solen för min petunia

I vintras försådde jag fröer i krukor i mitt badrum för att kunna plantera ut vackra blommor i trädgården till våren. Eftersom våren var kall, så hann petuniorna börja blomma under växtlampan innan utplantering. Till slut hade de vuxit upp över ljuskällan.

Hur vackert det än är med blommande petunior på en trähylla i ett badrum, så får petunian inte komma till sin fulla glans där. I en rabatt däremot, i en omgivning som understryker skönheten är den magnifik.

För mig blir det här en metafor för så mycket i livet. Det går att överleva i en miljö som ger det absolut nödvändigaste, men för att blomma ut helt och fullt behövs den rätta platsen. Med rätt omgivning, rätt näring och rätt stöd.

Hur är du, när du är som bäst? Hur långt ifrån är du din bästa plats just nu?

Din plats i solen

Ibland fastnar man i en omgivning som håller tillbaka eller inte ger det man behöver för att leva i sin fulla potential. Du märker det kanske inte först, det rullar på av gammal vana och en förändring kan kännas onödig. Efter ett tag blir det ändå tydligt, kanske i form av en inre oro, en ledsamhet trots att du ”har allt”, en frustration eller trötthet.

Du har allt att vinna på att ta tag i de här känslorna! Börja med att sätta dig och skriva ner vad som verkligen är viktigt för dig, och hur du mår då. Ta gärna hjälp av en metafor som beskriver dig när du är som bäst. Fundera sedan på hur mycket du har av det här i ditt liv redan. Kanske det bara är små ändringar som måste till?

Är det mycket som fattas så tänk igenom hur viktiga de olika delarna är för dig. Känns något superviktigt på riktigt, för din egen skull, så fokusera på det först. Bryt ner förändringen i så små steg som möjligt och ta första steget på en gång. Pusha dig själv mot målet, lite i taget. Till slut händer det nästan av sig självt! Om det går i stå så återvänd till din lista och fundera på vad som har ändrats. Om du blir rädd, så fokusera dina tankar på hur viktigt det är för dig! Glöm inte att fira på vägen!

Vill du ha fler förslag på hur du ska gå tillväga, så hör av dig till mig på contact@jalisdevelopment.com eller boka ett samtal.

Välkommen ut i vårsolen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *