Du kan inte ha kontroll bara ångest

Du kan inte ha kontroll – bara ångest

I en enda mening sammanfattas allt det som betyder mest för mitt och min familjs välmående. Du kan inte ha kontroll, bara ångest. Innebär det att bara släppa allt och sluta anstränga sig? Att allt bara är tur ändå och ingen mening med att drömma stort?

Nej, precis tvärt om! Det innebär att göra sitt bästa. Att sätta inspirerande och utmanande mål. Att kommunicera till sig själv och till andra vad man önskar i livet. Nätverka, vara tydlig, hitta sitt driv, utmana sina rädslor och följa sina drömmar.

Släpp kontrollen

Däremot handlar det om att låta ansvaret vila där det ska vara och låta livet hända som det gör ändå. Inte stressa över vad andra gör eller inte gör, inte oroa sig för saker som är utanför ens egen kontroll (det är det mesta!) och inte skälla på sig själv när något går fel.

Låta andra kliva in och ta sitt ansvar, även om det inte blir som du hade tänkt. Inte oroa sig för vad andra tycker och tänker, utan vara lugn i att du gör så gott du kan med de förutsättningar du har. Utgå ifrån att alla andra gör så gott de kan. Ha tillit till att det blir som det ska bli och att det är bra så.

Ångest är en av våra starkaste drivkrafter och som bränsle kan det få vår motor att köra på i full fart mycket längre än vi egentligen hade klarat av. Därför är ångest också en typisk del av utbrändhet. Välj istället glädje, nyfikenhet och en önskan att göra gott för det och de som är viktigast för dig som drivmedel.

Nytt drivmedel

Är det verkligen så lätt? Ja! Och nej såklart. Att släppa kontrollen för att slippa ha ångest kan t.ex. behöva konkreta strategier, mycket övning och en kärleksfull inställning till sig själv. Men när du väl har upplevt känslan av frihet så är det något du inte glömmer. Den friheten kan bli en självklar del av ditt liv!

Du behöver inte göra resan själv heller, hör av dig till mig på contact@jalisdevelopment.com så hjälper jag dig att fylla din tank med det drivmedel du behöver.

OBS

Ångest är inte farligt i sig, däremot kan det vara ett symptom på en sjukdom och leda till farliga handlingar. Det är viktigt att du hittar ett sätt som passar dig, här finns andra vägar att läsa om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *