Minnen att vårda

Vårda våra minnen

Att vårda våra minnen är en av grunderna för många av våra högtider. Vid Allhelgonahelgen är det med både sorg och glädje som vi minns de som har gått före och visat vägen. Kanske både den väg vi vill gå men även de vägar vi inte vill följa.

Idag har nog Halloween tagit över en stor del betydelsen av Alla Helgons Dag. Speciellt barnen tycker att det är en fantastiskt spännande tid, med läskig utklädsel och mängder av godis. Höst- eller läslovet bjuder också in till mycket aktiviteter, som blir en motsats till att vila i våra minnen. Är det ens viktigt att dra upp det som varit, när det aldrig kommer att komma tillbaka?

När vi fokuserar på tacksamhet, kan vi förändra våra tankemönster och därigenom lättare upptäcka positiva saker och möjligheter, läs till exempel länken till Lunds Universitet här. När vi använder vår energi till tankar och upplevelser som är engagerande och givande för oss, presterar vi också bättre på jobbet. Vi får lättare att samarbeta och trivs bättre med vår omgivning. Genom att vårda våra minnen kan vi fortsätta vår utveckling.

Det finns alltså många anledningar för att stanna upp en stund och minnas det som varit och vila i tacksamheten för de personer och de händelser som har för oss hit.

Vilket minne vill du vårda lite extra just nu?

”If you knew who walks beside you on the path that you have chosen, fear would be impossible”

A Course in Miracles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *